GoldArt Gallery

Posted by Bogdana Contras on July 22 2010 Add Comments

 

Expoziţia « Oraşe, Intersecţii, Culturi » – marchează o nouă viziune imagistică dar şi o epurare a mijloacelor de expresie folosite. Geografia sentimentală propusă de artistă alege însemne culturale recognoscibile, care prin aşezarea în imaginea plastică devin simboluri.

Suprapunerea de planuri în care e concepută imaginea, alăturarea de fragmente cu diferite unghiuri de vedere, cromatica violentă dinamizează şi dau forţă lucrărilor. Alăturarea neaşteptată de forme clasicizante şi de fragment de print dezvăluie viziunea oraşelor alerte, în care invazia de imagine duce la sublimarea sensurilor minore, selecţia fiind cea individuală, marcată de experienţele personale. Tratarea suprafeţei păstrează şi ea aceeaşi notă, tenta plată, colajul şi tuşa dinamică, alternează cu neaşteptate transparenţe.

În compoziţiile cu hărţi, regăsim atât monumentele sau muzeele preferate ale artistei cât şi impresiile adunate şi însemnate pe hartă, acestea devenind fragmente de istorie personală. ,,Această expoziţie vorbeşte despre oraşele pe care le-am văzut : Atena, Berlin, Roma, Istanbul, Paris, Salzburg, Varşovia, Veneţia şi Eretria.

Apare pe pânză Roma cu femeia gânditoare stând sub pini, şi totuşi deasupra coloanelor, într-o atmosferă care poartă amprenta Coloseumului; Atena cu femei-coloane dar şi coloane de palmieri, toate înconjurate de aerul fierbinte. Varşovia se deschide ca o cortină nouă peste case vechi şi noi în acelaşi timp, unde păunii cântă cocotaţi pe statuile gri.

Este o parte din atmosfera acestor oraşe, într-o aglomerare şi o alăturare de imagini şi poveşti.”

Comments are closed.